Fick ganska mycket gjort idag. Vakna lagomt till tuppen gol (läs Jarl) vid 5.30. Lite morgonplugg, en kanna kaffe och sen Blev det en sväng upp till Torslanda i några ärenden och passade på kika i nybyggda blomsterlandet.
 
Fick hem lite ett o annat grönt å fägring.
 
Slängde man upp alla inköp på gräsmattan till allmän beskådan och skryteri 😂 för grannarna 😉  å lilla duracellkaninen lekte runt på en filt bredvid. 
 
Skönt kunna vara ute några timmar i solen och byta blomjord och plantera om några grönkvistar 🌱 å så Frön och förhoppningsvis få ha gröna fingrar i år för skörd vid senare tillfälle 😊.
 
 
Vi avrundade dan med invigning (utan röda bandet o sax) o premiärgrillning av nya grillen som jag gilla skarpt!  Blev helt suveränt god sydamerikansk- inspirerade hamburgare idag med ananas och pepparrotssås och grejer. Mums!
 
hålla livet lite enkelt vinner man på i längden. 
 
 
Jag kom på mig själv med att le
tidigare ikväll när jag la fram makens gamla släktservis med över 100 år på nacken. vi använder dem ofta. Den är ju till för att användas. 
 
På den tallriken lade jag fram skurna levainbrödbitar och en liten skål med olivolja i. Hade även olika frukter uppskurna och en annan liten skål med oliver i fyllda med pimento jag köpte lösvikt häromdan. 
 
Att få doppa levainbrödet i olivoljan fick verkligen mig sucka av välbehag. Någon har sagt att doppa en god brödbit i olivolja är som att kyssa en sol. 
Kanske kan vara så. Enkelt... så gott. Istället för glas vin blev det en god liquorice te (lakrits sort). 
 
Det blev min tacksamt goda avrundning på dagen och veckan! 💛
 
När jag bodde i min förra lägenhet rensade jag ut en hel del, kläder, saker och ja allt mellan himmel och jord. 
Tyckte jag hade varit så duktig på rensa bort. När vi flyttade hit till den här nuvarande bostaden, 
Var jag gravid och vi fick en hel del flytthjälp tacksamt nog. Jag hade varit duktig och minimerat men jag blev ändå lite chockad se hur mkt saker som ändå på något vis hade följt med. Tiden kom och gick och familjen utökades med en son som kom snabbt till världen och därmed även att saker började fyllas på ;) 
 
Under delar av hösten och nu under våren har jag fretnetisk varit igång och rensat. packat en hel del påsar. 
Fick väl ihop 6 st motsvarande ikeakassar med saker o prylar som jag inte längre behöver, 
Vi började snegla på vissa möbler som vi inte behövde och vi rensade ut ännu mer kläder,
Kläder jackor och sånt som bara formligen bara flög ner i kassar efter kassar utöver ikeapåsarna ;) 
Fick väl nog ihop 5 papperskassar med kläder från oss alla 3. =) Sen blev det lite av farten att man hitta lite smått och gott hemma att säga hejdå till.  Källarförrådet började fyllas på sakteligen och tanken var loppis. 
 
I fredags kände jag att jag orkar inte. Det kommer INTE bli att stå loppis i år, jag har inte den tålamodet.
Jag älskar köpa men sälja!?!... nja!  visst skulle jag få in fina slantar men jag orkar inte. Ringde istället efter avhämtning och igår kom en ganska stor fin lastbil som fick ta hela förrådet, cykeln och massa möbler. 
Efteråt kände jag mig bara så konstigt tom. Som om en viss tyngd bara lättat o försvann. 
Allt var över på knappa 10 minuter. Så fort det gick att få bort den där tyngden på axlarna? 
 
Saker och ting har inte längre samma värde för mig, missförstå mig inte, men jag har så svårt för prylar och pryttlar överallt, jag tycker om när saker får ha 3 funktioner i en, tex mitt renhorn, Den är dekorativ visserligen, men jag har den även som kapsylöppnare i ena änden och i den andre änden kan man ha den som ryggkliare ;) 
en fjärde funktion skulle vara hänga upp den så man kan ha krimskrams halsband och sånt hängandes men det är en annan femma. 
 
Livet går vidare, andra saker blir viktiga.